Avoimen datan WMS- ja WFS-karttapalveluita

Suomen valtakunnallisia aineistoja

PaITuli

WMS: http://avaa.tdata.fi/geoserver/paituli/wms?

WMTS: http://avaa.tdata.fi/geoserver/paituli/gwc/service/wmts?

WFS: http://avaa.tdata.fi/geoserver/paituli/wfs?

WCS: http://avaa.tdata.fi/geoserver/paituli/wcs?

Maanmittauslaitos (MML)

Ladattavia rasteri- ja vektoriaineistoja

https://tiedostopalvelu.maanmittauslaitos.fi/tp/kartta

INSPIRE WMS/WFS:

https://www.maanmittauslaitos.fi/kartat-ja-paikkatieto/asiantuntevalle-kayttajalle/kartta-ja-paikkatietojen-rajapintapalvelut-10

Tilastokeskus (STAT)

WMS/WFS: https://www.stat.fi/org/avoindata/paikkatietoaineistot.html

Kartta-aineistot WMS/WFS: https://www.stat.fi/tup/karttaaineistot/index.html

API-rajapintoja ja muita aineistoja: https://www.stat.fi/org/avoindata/pxweb.html

Suomen ympäristökeskus (SYKE)

Ladattavia rasteri- ja vektoriaineistoja:

https://www.syke.fi/fi-FI/Avoin_tieto/Paikkatietoaineistot

Ladattavia LAPIO-aineistoja:

http://paikkatieto.ymparisto.fi/lapio/latauspalvelu.html

WMS/WFS: http://www.syke.fi/fi-FI/Avoin_tieto/Avoimet_rajapinnat

VELMU WMS:

http://paikkatieto.ymparisto.fi/arcgis/services/Velmukartta/Velmukartta/MapServer/WmsServer?

Väylävirasto

Ladattavia rasteri- ja vektoriaineistoja: https://julkinen.vayla.fi/oskari/

WMS: https://julkinen.vayla.fi/inspirepalvelu/avoin/wms

WFS: https://julkinen.vayla.fi/inspirepalvelu/avoin/wfs

https://vayla.fi/avoindata/tietoaineistot#.XJ37pJgzaMo

Geologian tutkimuskeskus (GTK)

HAKKU ladattavia rasteri- ja vektoriaineistoja: https://hakku.gtk.fi/fi/locations/search

WMS/WFS: http://www.gtk.fi/tietopalvelut/rajapintapalvelut/

Ilmatieteen laitos

http://catalog.fmi.fi/geonetwork/srv/fin/catalog.search#/home

Säteilyturvakeskus (STUK)

WFS: https://www.stuk.fi/avoin-data/ohjeet/latauspalvelu

Jyväskylän yliopiston Lipas-aineistot

WMS: http://lipas.cc.jyu.fi/geoserver/lipas/wms?

WFS: http://lipas.cc.jyu.fi/geoserver/lipas/ows?

https://www.jyu.fi/sport/fi/yhteistyo/lipas-liikuntapaikat.fi/rajapinnat-ja-ladattavat-aineistot

Kaupunkien ja kuntien aineistoja

Helsingin kaupunki

WMS: http://kartta.hel.fi/ws/geoserver/avoindata/wms

WFS: http://kartta.hel.fi/ws/geoserver/avoindata/wfs

http://ptp.hel.fi/avoindata/

Espoon kaupunki

WMS: http://kartat.espoo.fi/teklaogcweb/WMS.ashx?

WFS: http://kartat.espoo.fi/teklaogcweb/WFS.ashx?

Vantaan kaupunki

WMS: http://gis.vantaa.fi/geoserver/wms?request=GetCapabilities

WFS: http://gis.vantaa.fi/geoserver/wfs?request=GetCapabilities

Turun kaupunki

WMS: https://opaskartta.turku.fi/TeklaOGCWeb/WMS.ashx

WFS: http://opaskartta.turku.fi/TeklaOGCWeb/WFS.ashx

https://www.turku.fi/turku-tieto/kartat-ja-paikkatieto/karttapalveluiden-rajapinnat

Tampereen kaupunki

WMS: http://opendata.navici.com:80/tampere/wms

WFS: http://opendata.navici.com:80/tampere/wfs

http://kartat.tampere.fi/?q=paikkatiedon_rajapinnat

Gispo Oy ei vastaa edellä esitettyjen URL:ien oikeellisuudesta, niissä tapahtuvissa muutoksista tai kyseessä olevien palveluiden sisällöistä tai palvelun tasosta.